Mezinárodní hudební festival Třeboňská nocturna zve na 22. ročník i sérii zimních koncertů

16. 7. 2024

Vyprodané koncerty a strhující vystoupení českých i zahraničních hudebníků. Mezinárodní hudební festival Třeboňská nocturna s úspěchem zakončil 21. ročník, organizátoři zároveň zvou do Třeboně na 22. ročník s datem konání 8. - 12. července 2025 i na zimní koncertní sérii.

 

„Čtyři vyprodané koncerty, přes 2000 posluchačů, přesuny do vnitřních prostor kvůli bouřím, Gluckova Melodie za svitu mobilních telefonů během výpadku proudu, ale i obrovský úspěch u nás téměř neznámého uskupení Janoska Ensemble, nadlidské výkony dvou sólistů Národního divadla a nesčetné potlesky ve stoje. To je jen zlomek celého týdne. Mám z něj upřímnou radost, stále chodí děkovné zprávy celému týmu. A jak jsem nejednou slyšela, jednalo se o nejlepší ročník, ” shrnuje dění právě proběhlého festivalu jeho ředitelka Irma Mrázková. Ve druhém červencovém týdnu vystoupili na několika místech centra jihočeské Třeboně umělci ze tří zemí - Barocco sempre giovane s hostujícím korejským violistou Kyungsik Shinem, houslista Daniel Matejča a pianista Jan Schulmeister, violoncellista Jiří Bárta, houslista Milan Paľa a varhaník Přemysl Kšica, Zeurítia a Libor Šmoldas, Janoska Ensemble a operní pěvci Jana Sibera a Aleš Briscein v doprovodu Komorní filharmonie Pardubice pod taktovkou Zbyňka Müllera.

Na letní festival naváže 28. ročník zimních abonentních koncertů, probíhajících v Třeboni od 24. října 2024 do 20. března 2025. Série uvítá houslistu Jana Nováka a klavíristu Marka Kozáka, Alinde Quintet, sopranistku Lucii Vagenknechtovou a barytonistu Daniela Klánského za doprovodu Lukáš Klánského, pianistu Miroslava Sekeru a Český filharmonický sbor Brno se sbormistrem Petrem Fialou.

„Jednotícím prvkem abonentních koncertů je má láska k Třeboni a Jižním Čechám. Toužím našim abonentům nabídnout jedinečnou esenci české interpretační špičky zasazené do vhodně zvoleného programu kloubícího se s malebností a jedinečností empírového divadla J. K.Tyla, které svého času hostilo nejen Tyla, ale také Emu Destinnovou či Antonína Dvořáka, ” dodává dramaturg Petr Nouzovský.

Prodej vstupenek na festival a sérii abonentních koncertů bude spuštěn v posledním červencovém týdnu.

 

Fotografie ke stažení: https://bit.ly/TrebonskaNocturna2024

 

trebonskanocturna.cz

facebook.com/trebonskanocturna

instagram.com/trebonskanocturna

 

Další aktuality

Pavel Černoch vydává nové sólové album Smetana Arias

17. 10. 2024

Tip na podcast: Nejsme na hraně a chceme jistoty. Stabilizovaný Čech ve Výletech páně Broučkovy

17. 10. 2024

Pestrý a objevný, zábavný i plný dramatických emocí – podzim v Hudebním salónu Café crème

17. 10. 2024

Dárkové předměty Roku české hudby jsou nyní dostupné v Rudolfinum shopu i online

15. 10. 2024

Zapojit se

Vyplňte následující formulář a přihlaste se ke značce Rok české hudby 2024 či Smetana200. Pro svůj projekt získáte mediální podporu, logo, automatické uvedení v kalendáři Roku české hudby 2024 a na portálu Kudy z nudy.

V případě, že pořádáte festival či akci s několikadenním trváním, vložte prosím jen ty akce, které se týkají Rok české hudby či Smetana200. Pro každou akci prosíme vyplňte formulář zvlášť s relevantním popisem.

Přihlaste se přes interaktivní formulář:

Přidat reprízu

Podrobnosti

Cena (nepovinné)

Místo konání

Kontakt na pořadatele

V případě, že v seznamu nejste uvedeni, vyberte "Jiný" a vyplňte pole "Název pořadatele (jiný)".

Formulář je chráněn službou reCAPTCHA od společnosti Google.

Chystáte se zavřít formulář.

Vyplněné informace se neuloží.

Zavřít Pokračovat ve vyplňování